Uvod

Reč Ajurveda potiče od korena reči Ayush, što znači dugovečnost i Veda, što znači znanje, pa se Ajurveda može nazvati naukom o dugovečnosti. Za razliku od mnogih modernih načina proučavanja, način da naučite Ajurvedu je da je živite. Ajurveda smatra da smo svi međusobno povezani – kao što smo mi deo prirode, tako je i priroda deo nas. Priroda i njeni zakoni su tu da nas podsete da nismo odvojeni od nje. A bogatstvo koje nam ona daje, i ono što mi dobijamo, jeste jedno harmonično stanje, koje za cilj ima da se čovek vrati tamo gde je oduvek i pripadao.

Kao duhovnu nauku, veruje se da su je “ otkrili ” poštovani legendarni Rishiji ( mudraci) u dubokim meditacijama u šumama i planinama drevne Indije. Ovi Rishi su proučavali svaki aspekt prirode. Provodili su vreme učeći od životinja, biljaka, drveća, Sunca, Meseca, zvezda i vetra, pa su potom stečeno znanje velikodušno delili sa svima koji su imali sreću da ih susretnu ili pročitaju njihova učenja u brojnim svetim tekstovima. 

Kao drevna holistička nauka, Ajurveda nam pruža pristup dubokom znanju, omogućavajući nam potpunije razumevanje sebe u skladu sa zakonima prirode, i pomažući nam da postignemo vitalnost, optimalno zdravlje i istinsku lepotu, a mi se sa dubokim postovanjem i zahvalnošću rukovodimo upravom tim zakonima. Spojem znanja i ljubavi prema Ajurvedi, nastali su naši proizvodi, koji za cilj imaju da vas, makar i na nekoliko minuta, vrate prirodi i njenim lepotama, naglašavajući da istinsku lepotu ne možemo imati bez želje da zadovoljimo potrebe našeg tela i uma na odgovarajući način.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: